Keramisch parket wordt steeds populairder


Wanneer je gaat verhuizen naar een nieuwe woning of gaat verbouwen in een bestaande woning zijn er tal van zaken waar je een keuze van moet maken. De vloer is hierbij vaak één van de belangrijkste onderwerpen.

De impact van de vloer in je huis


Een vloer is allesbepalend als het gaat om de sfeer en beleving in het huis. Er zijn verschillende stijlen waarvoor gekozen kan worden die allemaal een persoonlijke uitstraling geven aan het huis. Je kunt kiezen voor moderne, klassieke, authentieke of neutrale uitstraling.

Naast een stijl die je kiest dien je vervolgens te bepalen met welk materiaal je de stijl wilt vormgeven. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor parket, laminaat, tegels, vloerbedekking, pvc of vinyl. Laat je goed adviseren en kies zorgvuldig want een vloer leg je normaal gesproken voor minimaal 15 jaar.

Keramisch parket in de keuken
 

De opkomst van keramisch parket  


Keramisch parket is het synoniem voor keramische tegels met een houtlook print die op het oppervlak van de tegel is aangebracht. De laatste productietechnieken hebben er voor gezorgd dat in de print zelfs een houtstructuur voelbaar is wat bij laminaat niet het geval is.

Keramisch parket is verkrijgbaar in verschillende tinten, afmetingen en patronen en past in elk interieur. Je kunt de keramische tegels leggen in verschillende legpatronen en passen hierdoor in elke ruimte. Juist het legpatroon zorgt voor de sfeer in de ruimte. Zo kunt u kiezen het o.a. kiezen uit het visgraadmotief, halfsteensverband en nog veel meer.

De voor- en nadelen van keramisch parket


De reden dat keramisch parket zo populair is geworden is dat een houtlook nog altijd de meest gekozen uitstraling is. Parket en laminaat werden jarenlang gekozen als materiaal maar de producteigenschappen van keramisch parket hebben ervoor gezorgd dat het meer en meer wordt gekozen. Wat zijn dan de voordelen en nadelen van keramisch parket? We zetten het even voor u op een rij:

 • Het productaanbod van keramische tegels is enorm met tal van tinten en patronen.
 • Keramisch parket is erg gemakkelijk in onderhoud. Het is hygiënisch en vuilafstotend en hierdoor makkelijk schoon te maken.
 • Keramische tegels zijn bovendien krasvrij en slijtvast en zijn daardoor bijzonder duurzaam.
 • Keramisch parket is goed te combineren met vloerverwarming wat bijzonder aangenaam is wanneer je zonder schoenen op de vloer loopt.
 • Keramische tegels zijn, in tegenstelling tot laminaat en parket, ook bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Kleven er aan keramisch parket (keramisch parket met houtlook) ook nadelen? Natuurlijk zijn er ook nadelen:

 • Keramisch parket kost meer als houten parket of laminaat. Maar daarin in tegen gaat het keramisch parket veel langer mee.
 • De ondergrond moet aan bepaalde eisen voldoen en in ieder geval stabiel en vlak zijn. Wij kunnen u natuurlijk helpen met de eisen die gesteld worden aan de ondergrond.
 • Het leggen van keramisch parket duurt relatief lang en kan niet door iedereen worden uitgevoerd. Wij adviseren hiervoor een vakman in te schakelen. Onze geselecteerde partner-tegelzetters verzorgen uitstekend maatwerk, die voldoet aan de Postmus-norm.
 • Zonder vloerverwarming voelt de vloer koud aan. Wilt u zorgen dat uw vloer altijd op aangename temperatuur is, dan kunnen wij u ondersteunen om een vloerverwarming te realiseren in huis.
   

Keramisch parket in de woonkamer

Hoeveel kost keramisch parket?


De prijs van keramisch parket is afhankelijk van de afmetingen, de kwaliteit en het merk. Reken op een prijs van 35 tot 100,- euro de vierkante meter.

Heeft u vragen over keramisch parket of wilt u langskomen voor een adviesgesprek neem dan contact met ons op via tel. 071 4013444, mail info@postmus-vloertegels.nl of ons contactformulier.