Kies je voor houtlook tegels of een houten vloer?

Bij het kiezen van een nieuwe vloer zijn er tal van mogelijkheden. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, denk bijv. aan laminaat, PVC, hout, beton en tegels. Bepalend is vaak de sfeer die je wilt creëren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. 

Je kiest de vloer echter voor een langere periode en consumenten worden steeds bewuster van de praktische eigenschappen van de vloer. Een vloer die veel tijd kost qua onderhoud of makkelijk krast daar zit niet iedereen op te wachten.

Keramisch parket is een tegelvloer met een houtlook uitstraling

De uitstraling van een houten vloer

Hout wordt vaak geassocieerd met warmte. Het geeft de ruimte een natuurlijke en relaxte sfeer. Een houten vloer is in verschillende kleuren en structuren (motieven) verkrijgbaar. Een houten sfeer en uitstraling krijg je door gebruik te maken van een echt houten vloer of houten tegels (keramisch parket).

Kiezen voor echt hout of een houtlook vloer?

Houten vloeren bestaan natuurlijk uit echt hout en dat brengt voor- en nadelen met zich mee. Hout werkt, hout is zacht en het neemt vocht op. Hout kan je dus niet plaatsen in alle ruimtes, het kost je meer tijd aan onderhoud en je vloer is kwetsbaarder.

Keramisch parket is het alternatief. Het is een andere naam voor houten tegels en zorgt ook voor de houten uitstraling. Keramisch parket is dus een tegelvloer met ECHT een houtlook uitstraling. Houtlook tegels hebben ook een groot aantal voordelen.

Houtlook tegels:
•    Hebben weinig onderhoud nodig
•    Krassen niet
•    Nemen geen vocht op
•    Zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming.

hoten tegels zijn niet van een houten vloer te onderscheiden

Het zal je niet verbazen dat houtlook tegels steeds meer worden verkocht. Ook omdat ze niet van echt hout te onderscheiden zijn. Je hebt keuze uit tal van structuren, motieven en kleuren. Bovenal zijn ze geschikt in meerdere ruimtes in je huis, van woonkamer tot badkamer!

Wil je meer weten over de houtlook tegels? Kom dan langs in onze showroom in Valkenburg (ZH) of neem even contact op met één van onze adviseurs via info@postmus-vloertegels.nl of bel even naar 071 401 34 44.