Hoe patronen en de afmetingen van vloertegels de sfeer in je woning bepalen

Kleuren, materialen en patronen van vloertegels zijn verantwoordelijk voor de sfeer in een bepaalde ruimte. De kunst van het adviseren is de juiste keuze te maken uit het enorme tegelaanbod en de klant de tegel te adviseren die past bij de ruimte en sfeer die zij voor ogen hebben. In dit artikel stippen we enkele onderwerpen aan die hier direct effect op hebben.

Legpatronen


De kleur, vorm en grootte plus het legpatroon bepalen hoe de ruimte er uit komt te zien. Het is zaak goed na te denken hoe je de tegels in de ruimte wilt leggen. Met legpatronen kun je een ruimte groter laten lijken en bijvoorbeeld meer diepte geven aan een vertrek. Kleine kamers lijken optisch groter door het leggen van kleine tegels, in smalle kamers kan je het beste rechthoekige tegels gebruiken. Veelgebruikte legpatronen zijn het leggen van tegels in:
•    Diagonaal verband
•    Halfsteensverband
•    Visgraatverband
•    Wildverband
•    Blokverband
•    Damverband


tegelpatronen

(Diagonaal verband, blokverband en Halfsteens verband)

 

visgraag verband, dam verband en wildverband

(Visgraat verband, damverband en wildverband)

 

Het effect van legpatronen op het ruimtegevoel


Het is de kunst het legpatroon af te stemmen met het vertrek waarin de tegels worden gelegd. Zo zorgt een diagonaal leegpatroon er voor dat de ruimte breder lijkt en zorgen grotere tegels met kleine voegen ook voor een ruimtelijker inzicht en eenheid in de ruimte.
 

grote tegels geven een ruimtelijk gevoel

Verschillende designs maken tegels uniek


In tegenstelling tot een jaar of tien geleden kunnen we door de ontwikkelingen in print en glazuring de mogelijkheden om verschillende designs en patronen aan te brengen op tegels. Hierdoor wordt elke tegel unieke en zie je op marmer of houtlook tegels niet steeds hetzelfde patroon terugkeren. Een enorm verschil met als grote voordeel dat deze tegelvloeren natuurlijk over komen en er steeds echter uit gaan zien.

Design zorgt voor uitstraling


Bij Postmus staat service bovenaan onze dienstverlening. We nemen uitgebreid de tijd om u niet alleen voor te lichten maar ook te adviseren over vloertegels voor binnen en buiten. In onze showroom laten we u ook graag zien hoe de tegels voelen en er in het echt uitzien!

Vloertegels-Showroom-Valkenburg

Vloertegels-Showroom-Valkenburg