De voordelen en nadelen van keramische terrastegels

De meeste mensen zijn op zoek naar een strak terras met/of zonder een mooie tuin die weinig onderhoud nodig heeft. We willen graag genieten van het buitenleven en aan onderhoud willen we eigenlijk niet denken. Voor die groep mensen zijn keramische terrastegels een geweldige keuze! We zetten de voor- en nadelen even voor u op een rij:
 

Keramische terrastegel zorgt voor een chique uitstraling

 

Voordelen van keramische terrastegels
 

Krasvast
Bij keramische terrastegels ontstaan geen krassen als u er tuinmeubelen op verschuift. De tegels zijn extreem hard als gevolg van het productieproces en zijn ook slijtvast.

Kleurvast
De tegels zijn UV-bestendig en verkleuren niet door de invloed van het weer.
 
Maatvast
Door de laatste productietechnieken zijn de keramische tegels maatvast.

Vorstbestendig
Keramische tegels nemen minimaal water op en zijn hierdoor niet vatbaar voor temperaturen onder het vriespunt. 

Niet gevoelig voor vlekken
Het is huiseigenaren vaak een doorn in het oog: vlekken op de vloer die er niet meer uitgaan. Er valt een glas wijn of een stuk vlees bij het avondeten op het terras en hoe krijg je dit schoon? Bij keramische tegels is dit geen issue. De tegels nemen niet veel water op dus even met een vochtige doek over de tegel heen is vaak voldoende.

Geen groene aanslag
Door de hardheid van een keramische tegel is deze veel minder gevoelig voor groene aanslag dan klinkers of betontegels. Geen extra onderhoud dus! 

Anti-slip
De meeste keramische tegels hebben een hoge anti-slip waarde. Ook wel bekend als de R-waarde. De tegels worden nagenoeg niet glad. We adviseren u hier wel even naar te vragen maar bij keramische tegels is het vaak inbegrepen.

Breed aanbod
Het aanbod van keramische tegels voor buiten is de laatste jaren enorm gegroeid. Er zijn verschillende maatvoeringen mogelijk, verschillende kleuren en ook diverse prints. Keuze te over dus.
 

Nadelen van keramische terrastegels


Zijn er ook nadelen van keramische terrastegels? Niet veel, toch zijn er echter een paar zaken om goed rekening mee te houden. Allereerst de aanschafprijs. En kwalitatief goede keramische tegel is bij aanschaf duurder dan een klinker of betontegel maar is eigenlijk ook niet te vergelijken. De voordelen spreken voor zich en bij het gebruik van de keramische tegels in uw tuin bent u de prijs alweer vergeten.


Last but not least verdient het leggen van de keramische terrastegels de aandacht. Ze kunnen worden verlijmd op beton en ze kunnen worden gelegd op een stevige zand ondergrond. Het is echter wel een klus die serieuze aandacht nodig heeft en we raden het aan te laten uitvoeren door een vakkundige hovenier. Want een goed gelegd terras van duurzame keramische tegels daar heeft u jarenlang plezier van!


Heeft u vragen over keramisch parket of wilt u langskomen voor een adviesgesprek neem dan contact met ons op via tel. 071 4013444, mail info@postmus-vloertegels.nl of ons contactformulier.